heat + water 01042007.jpg

baddeck ecological centre

baddeck ecological centre

 

massing, sculptural & structural models

 

final architectural model

 

final presentation panels

 

baddeck ecological centre

 

final design project at dalhousie school of architecture. 

 

the overall concept was to build a center near baddeck, cape breton, nova scotia that would focus on seasonal outdoor education, ecological research and indigenous practices. 

 

my approach was to utilize as much local materials as possible, including spruce sapplings, earth construction and rain water catchment systems. the overall goal was to keep a small footprint and create a building/sculpture that was much more forest, and moving away from the industrial complex of contemporary architecture.

 

architectural model in basswood, red cedar, black walnut and string.

 

2007